Att leva upp till förväntningar!

Att gå på ställe medför förväntningar! Beroende på hur man väljer ställe, vilka rekommendationer det fått och vilken prisnivå det håller så har man förväntningar! Och sen kan restaurangen leva upp eller inte leva upp till förväntningarna!

Jag har just besökt ett ställe som inte levt upp till sina förväntningar!

Jag hade läst bra rekommendationer innan! Det var en marknadsföring som höjde nivån! Och det är i matlandet Frankrike där i princip varenda sylta kan laga mat!

Nå, så vad var det så för fel på denna restaurant?

1) Kyparen serverar iskallt rödvin (Pinot Noir) från 2011! Han börjar med att prata sig varm för detta vin som skulle vara så fantastiskt. På en försiktig fråga om det inte var lite väl ungt så bedyrar han nej, så var inte fallet! Det var för ungt! Och när jag påpekade det fick jag en lång förklaring om hur de tillverkat vinet för att serverat kylskåskallt! Dj-a bullshit på ren svenska!

2) I Hummersåsen hade de glömt hummerfonden!

3) Det fascinernade var dock att de till varmrättens oxfilé lyckades komma in med perfekt stekta filéer – både till mig och mitt middagssällskap! Och vi har olika preferenser på hur vi vill ha våra oxfiléer! Och detta utan att de frågat hur vi ville ha dem stekta!

4) Vi beställer in en ny flaska Pinot Noir, från en äldre årgång och begär explicit att den inte ska vara kylskåpskall – jodå, den kom in tempererad och smakade betydligt bättre än den första.

5) Ska man ha en efterrätt som består av både varmt och kallt så ska man inte lägga dem så trångt så de tar ut varandras temperaturer och allt blir en temperaturkonstant! Men glassen var väldigt god som halvsmält!

Som ni kan förstå var förväntningarna betydligt högre. Speciellt som jag de två kvällarna innan har fått mycket prisvärda menyer, men där man inte utgett sig för att vara ”finare” än vad man klarar av att leva upp till!

Och så till den fråga som jag förstår att ni alla undrar över – vilken är denna restaurang att undvika?

Resturant Gastronomique l´Echevin i Colmar, Alsace

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *