Ärtsoppa – perfekt såhär i januari

Januari, årets första månad men också månaden efter jul. Det är månaden som inleds med rester från julbordet och knapert med pengar. Samtidigt så är det en vintermånad, med kyla, snö och blåst. Värmanade mat lockar.

Då är ärtsoppan en pärla att ta till. Den uppfyller alla januarikriterierna på att vara billig, mättande, värmande och god.

Det sista på julskinkan är perfekt att skära ner i ärtsoppan. Har man varit förutseende och sparat lite spad så använd det för att få in än mera smak. Tänk dock på att skinkspadet är salt så smaka av innan  du saltar.

Att göra hemlagad ärtsoppa är lätt. Och om man bara är hemma 2 timmar en kväll så kan den stå och koka på spisen medans man själv gör något annat. Ärtsoppa bli bara godare om den får stå och dra ett dygn innan den värms och serveras.

Ett glas varm punch är gott att servera till ärtsoppa och klassiskt är att avsluta med pannkakor, sylt och grädde.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *