Köttgryta, grundrecept

När det är mörkt och kallt gillar jag rejäl, enkel, lagad mat. Grytor med kött som grund är en av mina favoriter. Det är några enkla saker man har som grund men variations möjligheterna är nästintill oändliga.

Grundrecept Köttgryta

Några av de grundstenar jag använder mig av är:

* Bryn grönsakerna med kryddorna men inte så att de blir bruna utan ”glasiga”

* Bryn köttet utan kryddor så att det får stekyta. Bryn även ”skrapet” för att få ut all smak ur köttet.

* Koka kött och grönsaker i ca 30 minuter innan du adderar grädde.

* För att göra det barnvänligt ta ut köttet och mixa gönsakerna med ”såsen”. Sjud sedan detta med grädde och om du vill grönsaker som du vet att dina barn gillar.

* Gör en grundsaltning & peppring och låt det koka ihop. Dvs salta och peppra inte ”fullt ut” innan grytan har kokat ihop. Smakerna utvecklas.

* Om du kan så välj köttet noga. Ta med fett m.m. som tur är är dessa bitar oftast billigare än de som är rensade.

Här finns ett enkelt recept på en grund till köttgryta. Det är så gott, framförallt nu när det är kallt och mörkt ute.

EnkeL grund till köttgryta.

http://wiki.matit.se/wiki/K%C3%B6ttgryta_grundrecept

Det här inlägget postades i Grundrecept, Kötträtter, Varmrätt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *