Coq au vin

 

Hösten är slakttid och det gäller även tuppar. Tyvärr blir det många fler tuppar än hönor när höns ligger på ägg och kläcker dem. Eftersom för många tuppar inte fungerar i en hönsgård så måste man slakta av och det görs gärna såhär års. Har man inte egna höns så köper man en fryst tupp/höna /kyckling och lagar till dem.

Efter slakt så måste man bestämma sig vad man gör av dem. Och att göra en Coq au Vin är inte en dum idé. När man väl gjort i ordning alla delarna och grönsakerna så behövs ingen passning och man kan ägna sig åt de delar av tuppen som man inte slängde ner i grytan. De delarna fryser man med fördel till kommande middagar.

Coq au Vin tillhör kategorin fransk husmanskost och med hög smakfaktor. Om man tillagar den på helgen och låter den stå så kan man värma den i ugnen när man kommer hem från jobbet på måndagen och så har man en lyxmiddag som inte tar längre tid att göra än vad det tar för potatisen att koka.

Det här inlägget postades i Fågel. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *