Pepparkakor

Även om man kan äta pepparkakor hela året så hör de ändå julen till.  Och på julen vill vi ha dem som gubbar, gummor, grisar, granar och en massa andra former. Resten av året är det ok  om de är runda eller lite vågiga i kanten.

Det hör också till att får en pepparkaka till glöggen och den tar väl de flesta fram till första advent. Prova gärna med en liten bit grönmögelost på pepparkakan – en ny klassiker!

Att baka pepparkakor hör till för många. Att göra degen gå fort och den ska sedan vila i kylen över natten. Men det går bra att ha den längre än så innan man bakar ut den till kakor. Eller om man inte hinner baka ut hela degen på en gång så kan man dela bakandet på flera dagar.

Om degen går fort att göra så tar det desto längre tid att baka ut den och grädda kakorna. Det ska kavlas och kavlas och tas ut nya figurer så att man får många olika. Och en deg ger oftast många kakor. Det brukar dock gå bra att halvera degreceptet så får man inte så många och det går lite fortare.

Med pepparkaksbaket så kommer också de första juldofterna in i huset. Det luktar varmt, ombonat och mysigt.

Har du inte recept så finns det ett bra här.

 

Det här inlägget postades i Kakor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *