Hotellfrukost – bättre start på dagen får man leta efter!

Jag har fömånen att bo på Sheraton under ett par nätter. Och då ingår hotellfrukost. Hotellfrukostar liknar ingenting man gör hemma! Det finns en valfrihet, det finns färskt bröd, det finns …

Alla har vi något som vi bara måste ha till frukost. Jag måste ha en kopp gott te. Sen kan jag fundera lite på om jag ska gå på en kolhydratrik frukost eller en proteinrik.

När jag äter hotellfrukost så börjar jag med att ta bord och beställa mitt te. Medan teet står och drar så går jag runt och tittar vad som erbjuds och lägger upp strategin för vad jag ska ta av och i vilken ordning.

Äggröra och bacon? Nån prinskorv till kanske? Ett par varv med svartpepparkvarnen över äggröran och en prutt ketchup. Kanske en ring grön paprika till?

Hårdkokt ägg med Kalles kaviar eller sillstjärt? Kanske en skiva lax också? Äggröran kan man tänka sig till laxen också.

Eller nån av de sjutton sorters flingor och müsli med valfritt mjölk eller youghurt till. Är man i Sverige så finns det filmjölk också. Undrar vilken av flingsorterna som knäpper bäst på tungan och är mest konstgjord?

Och en skiva nybakat surdegsbröd med … nu ska vi se vad jag kan välja på? Skinka? Salami? Ost? Leverpastej och inlagd gurka? Laxen kan man ju också ha som pålägg.

Sen måste jag ju avsluta med en nybakad croissant med någon av de marmelader som erbjuds.

Apelsinjuice? Bara om jag är i ett varmt land där de får mogna på trädet och pressas direkt i restaurangen. All annan apelsinjuice har för mycket syra och för lite sötma.

Med en hotellfrukost i magen står man sig länge, men risken är också att man äter mer än vad man gör av med. Dvs om man ska hålla vikten så kan man inte äta fler kalorier än man gör av med, det är ganska simpel matematik och enkelt att förstå. Men så svårt att leva efter! Speciellt de dagar man har förmånen att äta hotellfrukost.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *