Välsignade havregrynsgröt!

Denna antagligen urgamla rätt men som funkar så bra i så många olika sammanhang.

Havregrynsgrötens förträfflighet predikade ju vår skidstjärna Gunde Svan för när han var aktiv. Det skulle man äta till frukost så att man stog sig under dagen. Och det funkar, jag har provat.

Havregrynsgröt är snällt mot magen, lägger sig som bomull. Om man har problem med sur mage, magkatarr eller bara en mage som trilskas så prova med lite havregrynsgröt i några dagar och se om det inte blir bättre.

Det är också ett förträffligt mellanmål till hungriga småbarn och uppåt.  Det mättar och ger energi som de små liven såväl behöver på eftermiddagen och är betydligt nyttigare än de söta krämer som många barn får.

Dessutom är det billigt!  Bra mat som är billig ska inte föraktas.

Men gör den i mikrovågsugnen. Grötkastruller är inte roliga att diska och när de få stå ett par dagar bildas gärna flytande mögelöar som inte gör att det blir roligare att ta hand om kastrullerna.

Sätt tallriken direkt i mikron och när du ätit upp din gröt så sköljer du ur den med lite vatten innan den går in i diskmaskinen. Eller om du handdiskar så ställer du tallriken med lite vatten i tills du diskar.

 

Havregrynsgröt med äppelmos och mjölk

Det här inlägget postades i Frukost, Mellanmål. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *